Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Findes der noget bedre end en dejlig varm Jordskokkesuppe? Jeg synes den er super lækker og cremet og har virkelig en god smag og med jordskokke chips til er den bare suveræn god. Jordskokkesuppe er meget nem at lave og så giver den varmen på en kold dag. Brug den som en lille forret eller som hoved måltid den smager fantastisk dejlig.

Kalorieindholdet i en portion Jordskokkesuppe er 278 Kcal. fordelt på 4,4 g protein, 27 g kulhydrat og 18 g fedt

Ingredienser

  • 300 g jordskokker
  • 1 lille løg i tern
  • 1 fed hvidløg i tern
  • 2 spsk. oliven olie ( gem lidt til chipsene )
  • ½ l hønsebouillon (vand + ½ terning)
  • 1 dl. cremefine 7%
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. skræl jordskokkerne (og læg to til side til chips, som skæres i tynde skiver og ristes på en varm pande i olie, kan også pensles med olie, lægges på bagepapir og bages i ovnen ved 100′ til de er sprøde og gyldne, hold øje med dem, de kan godt laves i forvejen)
  2. skær jordskokkerne i mindre stykker og svits det i olie sammen med løg, må ikke tage farve
  3. hæld bouillon på og lad det koge 10 – 15 min ved svag varme, til jordskokkerne er møre
  4. tilsæt madfløde og blend suppen med en stavblender
  5. varm suppen igennem og smag til med salt og peber
  6. drys chipsene over suppen ved serveringen

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>