Italienske boller

Italienske boller

Italienske boller der er glutenfri, endelig en opskrift der ikke giver tunge boller, men som er let og luftig. De smager fantastisk og som alt andet glutenfrit brød tager det altså lidt længere tid, men resultatet er det hele værd. Har du en røremaskine er det en klar fordel, så skal du ikke stå med en håndmikser i 15 minutter, jeg har ikke selv prøvet med en håndmikser, tror den vil brænde sammen inden der er pisket færdigt. Så det er en rigtig god investering at få en røremaskine hvis der skal bages glutenfrit. Jeg har skrevet at arbejdstiden er 20 minutter, men det er rent faktisk røremaskinen gør arbejdet i de 15 minutter af tiden.

Kalorieindholdet i en af disse Italienske boller ligger på  158 Kcal. fordelt på 3,4 g protein, 32,2 g kulhydrat, 1,1 g fedt og 1,3 g kostfibre. Velbekomme…

Æblecidereddiken giver en god smag til brødet samtidig med at det bliver luftigt. Du kan også bruge almindelig eddike eller citronsaft. Loppefrøskaller erstatter gluten og er bindemidlet i dit brød. Det må gerne tykne i væske, på den måde fremmer det mest mulig elasticitet i glutenfri brød og kager.

Du skulle nu også prøve disse http://Glutenfri Grovboller

Find mere inspiration på https://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 9 dl. vand
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 10 g gær
  • 30 g loppefrøskaller
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1/4 tsk. stødt koriander
  • 270 g fuldkorns rismel
  • 150 g majsmel
  • 90 g majsstivelse
  • 30 g kokosfibermel

Fremgangsmåde

  1. bland vand, eddike, gær og loppefrøskaller sammen i røreskålen og rør mens du vejer de øvrige ingredienser af, det skal alligevel røres i ca. 5 minutter
  2. tilsæt derefter de øvrige ingredienser lidt efter lidt til væden og rør det derefter godt sammen i 15 minutter
  3. stil dejen til hævning under et rent viskestykke i ca. 2 timer
  4. tænd ovnen på 220′ varmluft
  5. tag en ske og dyp den i vand og tag dejen op af skålen med den, rul bollen i lidt majsmel for et rustikt look og placer dine boller på en bageplade med bagepapir
  6. bages i den forvarmet ovn i 38 – 40 minutter
  7. overfladen skal virke hård med et let tryk med fingeren
  8. de bagte Italienske boller afkøler på en bagerist

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>