Idas appelsintærte

Idas appelsintærte

Denne skønne tærte Idas appelsintærte var jeg så heldig at få lov til at smage hjemme hos min søn og svigerdatter, og jeg var så heldig at få opskriften, så den deler jeg da lige med dig, så du også kan lave denne skønne dessert tærte. Idas appelsintærte er smager skøn af mandler og frisk af appelsin, skøn og luftig kage. Prøv den en dag du skal have gæster, er sikker på at de vil synes denne tærte er skøn. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i Idas appelsintærte er 378 Kcal. fordelt på 8,6 g protein, 26 g kulhydrat og 26,5 g fedt.

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • korn fra en vaniliestang
  • 4 æg
  • 250 g mandelmel
  • saft og skal fra en økologisk appelsin
  • 250 g ricotta
  • 50 g mandelflager
  • flourmelis til pynt

Fremgangsmåde

  1. smør springformen 24 cm i diameter med lidt smør
  2. tænd ovnen på 160′
  3. pisk smør, sukker og vaniliekorn sammen til en cremet og luftig masse
  4. pisk æggene i et af gangen
  5. rør mandelmel, ricotta og fint revet appelsinskal i med en ske
  6. fordel dejen i den smurte springform og drys med mandelflager
  7. bag kangen midt i ovnen i 45 – 50 min til overfladen er gylden
  8. tjek med en kødnål om kagen er gennembagt inden du tager den ud
  9. pres appelsinsaften ud over den varme kage og lad den køle af i formen
  10. drys med flourmelis lige før servering

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>