Sunderekost.dk
Hjemmelavet Müslibar
Dato on april 18, 2013 by Lone Kragh Johansen in Snacks
Børnene vil elske disse lækre Müslibarer, måske et sundere alternativ til lørdags slik. De er meget nemme at lave, og så kan de holde sig i køleskabet, i et par uger, hvis man altså kan modstå trangen til at spise af dem i ny og næ. Man kan hurtigt blive afhængig af dem, så pas på.
Ingredienser
- 80 g Smør
- 2 dl. Grofthakkede mandler (skal ikke smuttes)
- 2 dl. Grofthakkede hasselnødder
- 2 dl. Rosiner
- 1 dl. tørret tranebær
- 10 tørret hakket figner
- 4 dl. Kokosmel
- 3 dl. alm havregryn
- 2-3 dl. Fast honning (pas på ikke at bruge for meget!)
- 1 spsk.kanel og 2 spsk. vaniliesukker
Fremgangsmåde
- Smelt smørret på en stor pande.
- Kom nødderne på panden og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme.
- Smelt honning i en gryde.
- Tilsæt de tørrede frugter og varm det godt igennem.
- Tilsæt havregryn, kokos, nødder, kanel og vanilliesukker og rør godt rundt.
- Konsistensen skal være sammenhængende og ret fast.
- Kom bagepapiret i en lille bradepande ca. 20×30 cm, og kom massen i. Brug 1 stk. bagepapir til at trykke den flad og helt ud til kanterne.
- Lag bagepapiret blive på, og stil den på køl, til massen er blevet helt kold.
- Vend den ud på et bræt, og skær den i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vand.
- Opbevares i bagepapir i en kagedåse eller lignende.
Nyeste kommentarer