Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Knækbrød

Hjemmelavet knækbrød, smager dejligt. Det er nemt at lave og kan bruges til gode oste eller hvad med at pakke de sprøde stykker hjemmelavet knækbrød i en lille pose med bånd og give som værtindegave. Du kan drysse dem med de korn eller frø som er dine favoritter, de giver lige lidt ekstra. Mine børnebørn er vilde med dem, og spiser dem uden noget når de bliver hentet fra børnehaven.

Kalorieindholdet i et stk. knækbrød er fordelt således. Kcal. 97 g, Protein 2,4 g, kulhydrat 6,7 g, og fedt 7,1 g. Der bliver 32 stk ud af en portion.

Ingredienser

  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 3½ dl. rugmel
  • 2 dl. koldt vand
  • 1 1/4 dl. olie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2½ tsk. havsalt

Fremgangsmåde

  1. bland alle ingredienserne sammen i en skål
  2. rør godt med en håndmixer til blandingen bliver jævn
  3. del dejen i to lige store portioner
  4. rul hver portion tynt ud mellem to stk. bagepapir og læg dem på hver sin bageplade
  5. skær dejen ud i den størrelse firkanter du ønsker, med en kniv
  6. pensl med lidt vand og drys med birkes, sesam, solsikke eller hvad du ønsker
  7. bages i en forvarmet ovn ved 200′ i ca. 15 min
  8. bag dem yderligere i ca. 5 min. hvis de stadig er lidt bløde
  9. lad dem køle af inden du lægger dem i en tæt beholder, til senere nydelse

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>