Glutenfri Vaniljekrans

Glutenfri Vaniljekrans

Her får du lige opskriften på en Glutenfri Vaniljekrans, den er nemlig lavet med pistacienødder i stedet for mandler, og den er faktisk ret så god samtidig med at den har en skøn grønlig farve, men jeg har dog snydt lidt. Dejen har lige fået lidt grøn frugtfarve for at give dejen lidt ekstra power, det er jo kun jul en gang om året ikke….  så hvorfor ikke bage disse grønne fristelser. Du kan roligt spise dem hvis du er gluten intolerant, de er nemlig glutenfri.

Jeg har brugt en glutenfri hvid mel som hedder Freee, fra Doves Farm. Den er købt på nettet hos Helsebixen, det er en selvhævende mel og består blandt andet af tapioka, maizena og kartoffelmel.

Jeg synes det er sjovt at eksperimenterer i køkkenet, om det så er bagværk eller mad, der skal ske noget ind imellem. Dejen behøver ikke ligge på køl, men kommes i en dobbelt sprøjtepose med en 10 mm stjernetyl, og så er den klar til at blive sprøjtet til små fine kranse…. Glutenfrie småkager er helt naturligt mere porøse end almindelige småkage bagt med hvedemel med gluten. Så lad dine småkager køle af på pladen inden de flyttes over på en bagerist.

Kalorieindholdet i en Glutenfri Vaniljekrans ligger på 48,6 Kcal. fordelt på 0,8 g protein, 3,1 g kulhydrat, 3,6 g fedt og 0,5 g kostfibre. Det er selvfølgelig ikke sundt at spise kage, men vi har alle den trang ind imellem, valget er dit alene….

God fornøjelse……

Find mere inspiration på https://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 250 g Doves hvidt mel, glutenfri (kan købes i Helsebixen)
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 185 g smør
  • ½ æg
  • 125 g rørsukker
  • 70 g usaltede pistacienødder, blended
  • evt. lidt grøn frugtfarve

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 175′
  2. bland mel, pistacienødder og vaniljesukker sammen i en skål
  3. hak smørret i og smuldr det sammen med melet
  4. tilsæt det halve æg og bland det godt sammen
  5. så er det nu du skal bestemme om din dej skal have lidt ekstra farve, dette tilsættes nemlig nu og blandes rigtig godt sammen
  6. dejen fyldes i en dobbelt sprøjtepose med en 10 mm stjernetyl og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir, husk at vaniljekransene hæver under bagningen, så hold afstand
  7. bages i ovnen i ca. 8 minutter til vaniljekransene er let gyldne og køler af inden de
  8. opbevares i en tætsluttende beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>