Frikadeller med grønt

Frikadeller med grønt

Frikadeller med grønt er virkelig en smagfuld oplevelse, samtidig med at den er så meget sundere og det kan vi jo godt li ikk. Frikadeller med grønt er nem at lave og du kan stort set bruge de grønsager du har liggende i forvejen, dette her er bare mit bud. Det er altid rart at få tømt ud i køleskabet, samtidig med at vi ikke smider mad ud, det er bare med at få brugt det hele. Grønsager i farsen er samtidig med til at spare på kødet, og grønsager er jo så sundt, især de grove grønsager. De er for øvrigt også fantastiske i en bolle som kan tages med i skole eller på arbejdet så gem et par stykker til dagen efter. Kalorieindholdet i en portion Frikadeller med grønt ligger på 472,5 Kcal. fordelt på 60 g protein, 85 g kulhydrat, 37 g fedt og 19 g kostfibre. Velbekomme….

Ingredienser

  • FRIKADELLER
  • 200 g hakket kalv og flæsk med den laveste fedt %
  • 40 g fint hakket løg
  • 40 g fintsnittet porre
  • 50 g revet gulerod
  • 50 g revet squash
  • 1 æg
  • 10 g hakket persille
  • 20 g hvedemel
  • salt og peber
  • SALATEN
  • 40 g fintsnittet porre, skyllet og helst det grønne
  • 120 g fintsnittet spidskål
  • 60 g revet squash
  • 60 g æble i tern
  • 1 spsk. limesaft
  • DRESSING
  • 125 g cheasy  fraiche 5 %
  • 1 spsk. fransk sennep
  • 1 spsk. hvidvins eddike
  • fint hakket persille
  • salt og peber
  • TILBEHØR
  • 150 g råstegte gulerødder, skæres på skrå for større stegeflade
  • 150 g kogte kartofler serveres til

Fremgangsmåde

  1. kog kartoflerne
  2. bland alle ingredienserne sammen til frikadellerne og stil det på køl til senere stegning
  3. bland alle ingredienserne sammen til dressing og stil den på køl
  4. bland spidskål, revet squash og æbler sammen med limesaft, stilles på køl
  5. tænd ovnen på 180´
  6. kom lidt olie på en stegepande og form farsen til 8 frikadeller, som steges gyldne på begge sider
  7. de steges færdige i ovnen i ca 10 minutter, 2 frikadeller gemmes til dagen efter til en sandwich eller som tilbehør til en blandet salat
  8. kom lidt olie på den varme pande og steg gulerødder på begge sider, de skal stadig have lidt bid
  9. server hele herligheden sammen med salat og dressing.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>