Flødekartofler

Flødekartofler

Flødekartofler kende alle og det var meget populært at serverer det til alt for en del år siden. Man fik det ret tit og blev måske lidt træt af det, men jeg synes nu godt at man kan trække denne skønne ret frem igen, da det smager fantastisk og er super nemt at lave, det passer jo sig selv. Denne udgave af Flødekartofler er i en light udgave, men smager fantastisk alligevel, der er bare sparet på fedtindholdet, og det kan vi jo godt li. Hvis du havde brugt almindelig piskefløde ville kalorieindholdet se betydeligt anderledes ud, nemlig 675 Kcal. det er dobbelt op, lidt skræmmende at tænke på ikk, godt at vi kan få produkter med mindre fedtindhold. Jeg er sikker på at du synes denne udgave af Flødekartofler smager lige så skønt som den gamle udgave.

Kalorieindholdet i en portion Flødekartofler er 333 Kcal. fordelt på 6,7 g protein, 56 g kulhydrat og 9,7 g fedt

Velbekomme…..

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, skrællet og i skiver
  • 2 løg i strimler
  • 1 stort fed hvidløg i tern
  • 3 forårsløg i skiver
  • salt og peber
  • 2 fl. Creme fine 7%

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 175′
  2. kom creme fine i en gryde sammen med løg, forårsløg og hvidløg og lad det koge op, lad det småsimre i 4 – 5 min
  3. smag til med salt og peber
  4. kom kartoffelskiverne i et ovnfastfad
  5. hæld fløden over kartoflerne og sæt fadet i den forvarmet ovn i 35 – 40 min

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>