Cookie med tranebær
Cookie med tranebær har en perfekt kombination mellem den søde dej og det syrlige i tranebæerne, samtidig med at der også er lidt knas i form af hakkede mandler, alt i alt en perfekt cookie synes jeg. Cookie med tranebær er glutenfrie og er fantastiske i smagen. Mine børnebørn er vilde med dem. De synes de er lige så gode som mine Chokolade cookie som selvfølgelig også er glutenfrie. Du finder opskriften her Chokolade cookie
De er super nemme at bage, det tager en lille time alt i alt, så hvorfor ikke lige rive den tid ud af kalenderen og skab noget lækkert til ganen. Du behøver ikke bruge en røremaskine til dette projekt, en almindelig håndmikser kan sagtens klare denne opgave. Når jeg alligevel har gang i de forskellige melsorter, vejer jeg de tørre ingredienser af til en omgang mere, så står det klar til næste gang jeg skulle få lyst til cookie. Så skal jeg bare tilsætte smør, sukker og æg, samt tage stilling til hvad jeg vil have i dem. Prøv dig frem til din egen favorit. Kalorieindholdet i en Cookie med tranebær ligger på 96,5 Kcal. fordelt på 1,1 g protein, 12,5 g kulhydrat, 4,7 g fedt og 0,4 g kostfibre. Velbekomme….
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 270 g rørsukker
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 100 g boghvedemel
- 100 g majsmel
- 100 g fuldkornsrismel
- 70 g majsstivelse
- 1 tsk. bagepulver
- 80 g hakkede mandler
- 50 g soltørrede tranebær
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 175′ almindelig ovn
- pisk smør og sukker sammen
- tilsæt 1 æg af gangen samtidig med at du pisker
- bland de forskellige meltyper sammen med vaniljesukker og bagepulver
- tilsæt lidt mel af gangen mens du pisker
- rør de hakkede mandler i til sidst
- kom 12 små klatter på en bageplade med bagepapir, det er nemmest med to T-skeer, og bag dine cookies i 12 – 15 minutter, de må godt blive lidt gyldne i kanten
- lad dine cookies køle af på en bagerist og opbevar dem i en beholder med tætsluttende låg
Nyeste kommentarer