Bøf med rødbede

Bøf med rødbede

Bøf med rødbede smager skønt og bare rolig der er kød i denne udgave, der er bare kommet lidt revet rå rødbede og hakkede kapers i det hakkede oksekød, bøffen bliver super saftig på denne måde. Du kan også bruge andre rodfrugter, hvis du ikke lige er til rødbeder, men vil da lige nævne at rødbeden ikke har den kendte jordede smag, som man kender fra rødbedejuice. Prøv den af, samtidig er det en rigtig god måde at få lidt ekstra rodfrugt ind i kosten og så sparer man samtidig på kødet.

Server lidt bearnaisesauce til sammen med grønne bønner, smager himmelsk. En simpel med smagfuld ret som er værd at prøve af. Kalorieindholdet i en portion Bøf med rødbede ligger på 528 Kcal. fordelt på 36,5 g protein, 49,5 g kulhydrat, 17,5 g fedt og 11,5 g kostfibre. Velbekomme….. Gå på opdagelse på sunderekost.dk jeg er sikker på at du kan blive inspireret.

HF 1+2= rødbede, grønne bønner, sød kartoffel

HF 3= hakket oksekød

Fedt: bearnaisesauce, olie

Smagsgivere: kapers, salt, peber, paprika, sennep

Ingredienser

  • 250 g hakket oksekød 3-7 %
  • 80 g revet rå rødbede, knug væden ud af rødbeden inden den tilsættes kødet
  • 30 g fint hakket kapers
  • 1 spsk. chili sennep eller Dijon
  • 1 tsk salt og ½ tsk. peber
  • 1 tsk paprika
  • lidt olie til stegning
  • TILBEHØR
  • 1 ps. sødkartoffel fritter, Rema 1000 frost
  • bønner efter behag
  • 100 g bearnaisesauce eller du kan lave den selv

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 200′
  2. bland køddet sammen med rødbede, kapers, sennep og krydderier og stil det koldt i 10 minutter
  3. kom sød kartoffelfritter på en bageplade med bagepapir og bag dem efter anvisning på posen
  4. form kødet til to bøffer og steg dem som du plejer at stege hakkebøffer, du ved selv hvordan du vil have din bøf
  5. giv de grønne bønner et opkog i let saltet vand, de må godt være lidt sprøde
  6. server bøffen sammen med fritter, grønne bønner og bearnaisesauce til

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>