Sunderekost.dk
Blomkål med chili og rucola
Blomkål med chili og rucola smager fantastisk, super sprød, sød og krydret. Blomkål alene smager tit af for meget kål, synes de fleste, men denne variant tager kålsmagen væk og gør dem meget lækre og sprøde, og de kan spises alene eller i en blandet salat. Vil man have en stærkere variant kan der tilsættes lidt finthakket rød chili. Prøv denne Blomkål med chili og rucola en dag. Blomkål indeholder bl.a. det ekstremt stærke stof allicin, som også findes i hvidløg. Allicin er kendt for at kunne dæmpe betændelse og virker som et såkaldt hormetin, som er et stof der holder ældningsprocesserne i kroppen i skak. Kalorieindholdet i 100 g blomkål med chili og rucola er 48 Kcal. fordelt på 1,7 g protein, 10 g kulhydrat og 0,4 g fedt. Billige point hvis du tæller. Velbekomme……..
Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved ca. 500 g
- 1 dl. sød chilisauce
- 1 bk. rucola
Fremgangsmåde
- Blomkålen deles i små buketter og skylles
- lad dem dryppe godt af
- tilsæt sød chilisauce og bland det godt ind i blomkålen
- pynt med rucola
Nyeste kommentarer