Bagte auberginer med rucola
Bagte auberginer med rucola smager skønt og sammen med tomater og feta får du en let og lækker salat som bare er en fryd for øjet, skønne farver og fantastisk smag. Du kan sagtens spise denne Bagte aubergine med rucola alene eller server den sammen med en lammekotelet eller anden udskæring. Auberginer må siges at være fattige på kalorier, de indeholder kun 24 Kcal. pr. 100 g fordelt på 1 g protein, 6 g kulhydrat og 0,2 g fedt, desuden indeholder denne skønne lilla frugt Vitamin A, Vitamin B6, Jern, Magnesium og Calcium.
Vidste du at Aubergine tilhører samme familie som kartoffel og tomat og den stammer oprindelig fra Sydøst asien. Auberginer kan steges, grilles eller bages i ovnen, det er bare at prøve dig frem til hvilken variation der passer dig bedst, min favorit er helt klart bagte med krydderier på, smager skønt.
Kalorieindholdet i en portion Bagte auberginer med rucola (ca. 280 g) er 291,7 Kcal. fordelt på 12 g protein, 6,5 g kulhydrat og 23,5 g fedt. Velbekomme…
Ingredienser
- 2 auberginer
- 3 håndfulde rucola ca. 200 g
- 200 g feta i tern
- 10 cherry tomater
- 4 spsk. chiliolie
- lidt salt
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 180′
- skær auberginerne i skiver ca. 1 cm
- pensl med chiliolie og drys salt på
- bages i ovnen 20 – 30 minutter til de er gyldne
- skyl salaten og dup den tør med noget køkkenrulle
- del tomaterne
- når auberginerne er bagte og afkølede fordeles det hele skiftevis i en skål eller fad og salaten er klar tilservering
Nyeste kommentarer