Ærtedeller

Ærtedeller

Ærtedeller, ja hvad er nu det for nogle størrelser. De er en skøn lille lækker sag der smager fantastisk. De er lavet på nogle rester jeg havde og har vi ikke alle det bare engang imellem, vi mangler bare lige en ide til hvordan vi får dem brugt, så vi undgår madspild. De er fantastiske som vegetarret og smager skønt, prøv dem en dag hvor du alligevel har nogle rester så du minimerer dit madspild. Du kan faktisk bruge alle slags grønsagsrester, hvis du ikke lige har ærter i fryseren. Server dine skønne Ærtedeller til alt slags kød og fisk, eller som tilbehør til din blandet salat. Er også fantastiske i madpakken. Kalorieindholdet i en Ærtedeller er 87 Kcal. fordelt på 3,1 g protein, 9,25 g kulhydrat og 3,8 g fedt. Velbekomme….

HF1(+2): ærter, løg

HF3: kikærtemel, æg

HF4: kartofler

Fedtstof: olie

Smagsgivere: gurkemeje, koriander, chili, salt

ingredienser

  • 300 g optøede ærter
  • 2 mellem store kogte kartofler mosede
  • 1 lille løg i små tern
  • 1 æg
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 halv tsk knust chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • Salt
  • 3 spsk kikærtemel
  • olie til stegning

Directions

  1. Bland alle ingredienser godt sammen, så “farsen” minder om frikadelle fars, tilsæt evt lidt mere Kikærtemel hvis den er for løs
  2. kom olie på en pande og form farsen med en stor spiseske til små deller og steg dem gyldne på begge sider

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>