Æggekage med blomkål

Æggekage med blomkål

Skal det være nemt, så skulle du prøve denne Æggekage med blomkål. Den er nem og hurtig at lave og smager fantastisk. En rigtig god ret når det skal være let og hurtigt men samtidig mættende. Jeg har brugt det meste af blomkålen, de flotteste/inderste af de grønne dækblade der sidder rundt om blomkålen kan nemlig også spises, de skal bare skæres fint. Det samme gælder forøvrig for broccolien, stok og de små fine blade. Kalorieindholdet i en portion Æggekage med blomkål er 487 Kcal. fordelt på 37,5 g protein, 9,5 g kulhydrat og 32 g fedt. Server evt. en skive groft rugbrød til eller en lækker blandet salat. Kan også laves på en stegepande. Velbekomme…..

HF1(+2): blomkål, tomater, hvidløg

HF3: bacon, æg

Fedtstof: parmesan, olie

Smagsgivere: salt, peber, madfløde, basilikum

Ingredienser

  • 125 g bacon i tern
  • ½ blomkål ca. 400 g
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 4 æg
  • ½ dl madfløde 4%
  • salt og peber
  • 8 cherry tomater
  • frisk basilikum eller andet grønt som pynt
  • lidt olie til at smøre det ovnfaste fad

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180′
  2. skyl blomkålshovedet og skær det groveste af stokken væk
  3. del kålen i små buketter og skær de pæneste dækblade i mindre stykker
  4. svits baconen på en varm pande til det er sprød og gylden
  5. læg baconen til afdrypning med en hulske på et stykke køkkenrulle
  6. svits blomkålen på panden i resten af bacon fedtet i ca 10 minutter under omrøring
  7. tilsæt det finthakket hvidløg og krydr med salt og peber
  8. hæld det hele i et smurt ovnfast fad
  9. riv parmesanen fint og pisk det sammen med æg og madfløde og hæld blandingen over blomkålen og bag æggekagen i 10 – 12 minutter
  10. skyl imens tomaterne og halver dem
  11. læg de halve tomater i den halv stive æggemasse, og bag videre til æggemassen er blevet stiv

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>