Sunderekost.dk
Æbletærte med marcipan
Æbletærte med marcipan er en rigtig god dessert eller bare til alm. hygge som vi danskere så godt kan li. Den er hurtig at lave og smager bare fantastisk. Dejlig måde at bruge sine æbler på og marcipan kan købes hele året rundt, ikke kun i December. Du kan lave den i forvejen og stille den kold til du skal bage den, så er den dejlig lun når du skal spise den. Snyd ikke dig selv for denne skønne Æbletærte med marcipan. Server den evt. med vanilje is eller med en kold cremefraiche rørt op med vanilje. Opskriften passer til et tærtefad på ca. 24 cm i diameter.
Ingredienser
- 180 g hvedemel
- 100 rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g smør
- 1 æg
- FYLD
- 50 g smør
- 100 g revet marcipan
- 60 g sukker
- 2 æg
- 1 spsk. citronsaft
- 2 – 3 syrlige æbler i små tern
- ½ dl. hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
- bland mel, vaniljesukker og sukker sammen
- hak smørret i og tilsæt ægget
- saml dejen og del den i to
- tryk den ene halvdel af dejen ud i tærtefadet og stil formen i køleskabet, min 30 min
- FYLDET
- smelt smørret og bland marcipan, sukker, citronsaft, og æg sammen og varm det op til en jævn masse under svagt blus
- kom æbletern i bunden af tærtefadet og kom marcipanmassen ovenpå
- rul resten af dejen ud og læg låget ovenpå
- kom hasselnødderne oven på låget
- bages i ovnen ved 180′ i ca 40 – 45 min
Nyeste kommentarer