Citrontærte med kiksebund
Lad os da lige starte med det søde indslag i denne uge, for vi skal ikke glemme at tilværelsen gerne må forsødes lidt engang imellem vel…… Citrontærte med kiksebund……
Citrontærte med kiksebund smager himmelsk, dejlig frisk, sødlig og så har den samtidig lidt knas i bunden, Super nem at lave, er faktisk bedst hvis den bliver lavet dagen før, så alle smags aromaerne er godt fordelt i kagen. Jeg tror alle elsker kage, de skal bare finde den rigtige hvis de ikke er blevet overbevist endnu….. Skal vi lige beregne hvor mange kalorier der er i sådan en fætter….. Kalorieindholdet i 100 g Citrontærte med kiksebund er 386 Kcal. fordelt på 5,1 g protein, 38 g kulhydrat, 24 g fedt og 0,43 g kostfibre. Velbekomme………
Ingredienser
- 250 g bastogne kiks, tag et par stykker fra til pynt som knuses groft
- 100 g smør
- 1 dåse kondenseret mælk
- 4 æggeblommer, gerne pasteuriseret
- 2 citroner økologiske
- 2,5 dl piskefløde som piskes til flødeskum med vaniljesukker, når kagen skal pyntes
- 1 spsk. vaniljesukker
- evt. frugt til pynt
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 170´
- kom kiksene i en frostpose og knus dem fint med en kagerulle eller lign
- smelt smørret ved svag varme i en gryde og bland det sammen med kiksene
- kom bagepapir i bunden af en springform ca. 20 cm i diameter
- fordel kikseblandingen i en springformen og glat overfladen med bagsiden af en ske
- bag bunden i den forvarmet ovn i ca 15 minutter, tag den ud og lad den køle af
- skru ned for varmen til 150´
- bland den kondenseret mælk sammen med æggeblommerne med et piskeris
- riv citronskallen fint og pres saften ud
- bland det sammen med mælkeblandingen og rør det sammen til det tykner
- fordel blandingen oven på kiksebunden og bag tærten på nederste rille i 18 – 20 minutter
- lad tærten køle af og sæt den på køl i mindst 2 timer, meget gerne til næste dag
- hvor du pynter den med pisket fløde, de bastogne-kiks du tog fra og evt. frugt
Nyeste kommentarer