Sunderekost.dk
Lasagne med orientalsk twist
Denne lasagne med orientalsk twist, smager fantastisk. Den ligger ikke så tungt i maven som jeg synes den traditionelle kan gøre. Den kan spises alene eller med en af dine favorit salater. Denne lasagne indeholder 600 kcal. pr. portion.
Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer den fra byen Bologna som ligger i Nord Italien. Lasagne indeholder pasta i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være kødsovs, grønsager, fisk, kylling eller svampe. Den Italienske lasagne indeholder væsentlig mere pasta, end den udgave vi laver i Danmark.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød, 3-7% eller kyllinge bryst, uden skind
- 1½ spsk. grøn karrypasta
- 2 stort løg, i tern
- 2 fed hvidløg
- 2 store røde peberfrugter, i tern
- 1 bdt. forårsløg, i tynde skiver
- 2 tsk. revet ingefær
- 1 dåse hakket tomater
- 3 dl. kokosmælk, light
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 spsk. oliven olie
- 12 lasagneplader, gerne fuldkorn
- 60 g revet ost, max 30+
Fremgangsmåde
- svits oksekødet i en gryde sammen med karrypasta, salt og peber
- tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt, ingefær og forårsløg, og svits det sammen med kødet
- tilsæt de hakkede tomater og kokosmælk og lad det småsimre i 15 min
- smør et ovnfast fad med olie og fordel kødsauce og lasagneplader lagvis
- drys til sidst den revet ost over og sæt den i en forvarmet ovn i 40 min. ved 200 grader
Nyeste kommentarer