Rabarbermarmelade
Dato on juli 10, 2016 by Lone Kragh Johansen in Sæson
Rabarbermarmelade smager af sol og sommer, og det har vi jo ikke for meget af her i landet, så vi må ty til andre midler for at få den skønne fornemmelse. Findes der noget bedre end hjemmelavet Rabarbermarmelade, du ved præcis hvad den indeholder og er ikke fyldt med konserveringsstoffer, derfor er holdbarheden heller ikke på flere år, heldigvis. Vi må godt tænke lidt over hvad det er vi putter i munden ikk. Hvis du som jeg, har masser af rabarber i din have, skulle du lave denne pragtfulde marmelade. Den er simpel at lave og du kan brugen den på sammen med en god og cremet ost, til de lune pandekager, som fyld i dine kærnemælkshorn, smager skønt eller brug den som fyld i Rabarbersnitter, som også ligger her på siden. Den smager også godt sammen med Granola oven på græsk yoghurt. Denne portion er ikke så stor, så den skal nok blive spist i løbet af ugen. Kalorieindholdet i denne portion Rabarbermarmelade er 711 Kcal. fordelt på 2,7 g protein, 166 g kulhydrat og 0,9 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 150 g syltesukker med pektin
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 spsk. vand
Fremgangsmåde
- skyl og rens rabarberne
- skær dem i skiver ca. 1 – 2 cm
- kom dem i en gryde sammen med de andre ingredienser
- lad det småsimre i 10 – 15 minutter
- hæld marmeladen på et rent skoldet glas og stil det på køl til du skal bruge den
Nyeste kommentarer