Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Ukrudt

Vidste du at naturen er spækket med gratis grønt. Noma lever godt af at gå ud i naturen og samle ukrudt, for at serverer det i dyre domme i deres restaurant. Vi synes så, at det er fantastisk at de har opdaget en anden måde at servere det grønne indslag på, og betaler gerne dyrt for det, men du kan faktisk selv gå på opdagelse i naturen, og samle sammen til en salat, suppe, som tilbehør til kødet, eller til din juice eller smoothie.

Der er bl.a. Mælkebøtten, som vokser alle steder, den siges at virke blodudrensende, den er rig på C-vitamin og indeholder f.eks. dobbels så meget A-vitamin som spinat. Brug den til juicer,eller  som tilbehør til den varme ret

Skvadderkål er forhadt af mange haveejere, men hvorfor ikke vende det til noget positivt og bare spise løs af den, man kommer alligevel ikke af med den i haven. Brug de fine nye skud i en blandet salat eller juice og smoothie. Prøv dig frem.

Brændenælde siges at øge blodcirkulationen og stabiliserer blodsukkeret, og så indeholder den mere jern end spinat, hvem havde troet det. Lav en suppe på de fine nye topskud.

Så kom bare i gang med at gå på opdagelse og husk at tage en kurv med til de indsamlede urter.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>