Syltede tomater
Syltede tomater…. Hvad stiller man lige op med alle de tomater ens tomatplanter giver i løbet af sommeren, jo man sylter dem. De smager fantastisk, og er det ikke super lækkert at have lidt sol og sommer på glas til senere på året. Syltede tomater kan bruges som tilbehør til kylling, oksekød, ost og tapas og sandwich. De er super nemme at lave og opbevarer du dem i køleskabet, så kan de sagtens holde sig til den sidste tomat er spist. Så hvis du lige som jeg har rigtig mange tomater og de giver stadig væk masser af tomater, men vi kan ikke nå at spise dem, så sylt dem og kom dem på glas til senere brug. De smager skønt…. God fornøjelse
Ingredienser
- skyllede cherrytomater skåret i halve, nok til at fylde et ½ L patent glas
- 1 løg delt i kvarte
- 4 dl eddike
- 350 g rørsukker
- 5 – 8 kviste timian
- 4 laurbærblade
- ½ tsk hel peberkorn
- 1 tsk. hel spidskommen
Fremgangsmåde
- kom eddike, sukker, laurbærblade, peberkorn, spidskommen, løg og timian i en gryde og kog det op
- hæld skiftevis tomater og lage idet rene skoldede glas, så løgene bliver jævnt fordelt mellem tomaterne
- lad det trække til næste dag før du spiser af dem, jo længere tid, jo bedre smag
Nyeste kommentarer