Stegt laks med ærtepuré
Stegt laks med ærtepuré smager skønt. Den fede laks sammen med ærterne er en simpel men alligevel skøn kombination. Stegt laks med ærtepuré er hurtig at lave, mætter godt og jeg er sikker på at denne ret bliver et hit på middagsbordet. Laksen er en af de mest alsidige fisk og kan tilberedes på utallige måder – røget, stegt, marineret, gravad, dampet, bagt, grillet og rå i sushi. Omega 3 findes især i fede fiskearter, hvor laks hører under og disse fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker, og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Usundt fedt fra kød og mejeriprodukter kan øge risikoen for livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdom og diabetes. Hvorimod det sunde fedt, der findes i planteolier og fisk, menes at kunne nedsætte risikoen for blodprop i hjertet. Desuden indeholder laks og andre fede fisk D-vitamin, som er vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og fosfor i dine knogler og muskler. Velbekomme……
Kalorieindholdet i en portion Stegt laks med ærtepuré er 523 Kcal. fordelt på 42,5 g protein, 27,5 g kulhydrat og 29,5 g fedt.
Ingredienser
- 2 stk laksefilet a 150 g
- 2 tsk. oliven olie
- 400 g grønne ærter
- 1/4 hønsebouillonterning
- 1 dl. vand
- 1 spsk. basilikum olie eller alm. olie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- kom olivenolie på en varm pande og læg laksen på med skindsiden nedad og steg den 4 – 5 min på hver side, lad den hvile, til din ærtepuré er færdig
- krydr med salt og peber
- kom de grønne ærter i en gryde sammen med vand og bouillon og kog dem i 2 min
- blend ærterne med en stavblender til den er jævn og blød
- rør basilikum olien i og smag til med salt og peber
Nyeste kommentarer