Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce er danskernes favorit, hvilket for nyligt er blevet bevist i en meget dyr undersøgelse. Vidste vi ikke det i forvejen? det tror jeg da nok lige vi gjorde. Det smager fantastisk og det er lige før jeg vil påstå at persillesaucen er det bedste ved retten, spækket med frisk hakket persille topper den bare i min verden. Stegt flæsk med persillesauce er bare en ret der med jævnlig mellemrum kommer på bordet, og med rette, da det jo er blevet til vores nationalret. Det er lidt svært at lave en fedtfattig udgave af Stegt flæsk med persillesauce, grundet det fede flæsk, men jeg har så brugt skummemælk og kartoffelvand til saucen, så det hjælper lidt på det, og den smager alligevel fantastisk, men husk alt med måde.

Kalorieindholdet i en portion Stegt flæsk med persillesauce er 599 Kcal. fordelt på 27 g protein, 41 g kulhydrat og 35 g fedt

Ingredienser

  • 400 g stegeflæsk i skiver
  • 2 dl. hakket persille
  • 4 dl. skummemælk
  • 600 g kartofler, skrællet
  • 4 spsk. maizena + 1 dl. skummemælk røres sammen til jævning
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen og steg flæsket på en rist så fedtet kan løbe fra, ved 180′ til det er sprødt, kan også steges på grillen i en foliebakke. Drys lidt salt på efter tilberedningen.
  2. kartoflerne koges i en gryde med vand og lidt salt, vandet skal næsten dække, til de er møre, gem lidt af vandet til saucen
  3. kom mælk og noget af kartoffelvandet i en gryde og lad det koge op
  4. jævn saucen med maizenablandingen og kog den godt igennem
  5. tilsæt den hakkede persille og smag til med salt

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>