Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Hjemmedyrket Spire

Hjemmedyrket Spire er fantastiske, de er friske og sprøde i smagen og kan ikke sammenlignes med dem fra supermarkedet. Det er en helt ny verden der åbner sig for en, når man først begynder at dyrke sine egne spire.

Jeg fik på en eller anden måde øjnene op for at prøve det af. Jeg bestilte et sæt med to spirekasser og økologiske frø og gik straks i gang med at lægge frø i blød. Det var fantastisk at opleve den forandring der skete de følgende dage. Man kan næste se forandringen time for time, og man bliver hurtig bidt af det og samtidig er man en lille smule utålmodig, man vil jo gerne smage dem.

Der gik ikke mange dage før jeg kunne høste mine første Spire. Lucernespire og de smagte fantastiske og bakken blev tømt samme dag.  Dermed fandt jeg hurtig ud af at de to spirekasser jeg havde, ikke var nok. Så nu står der ti spirebakker på køkkenbordet med forskellige Spire frø. Jeg satte dem i gang i går og der er allerede små spire på vej ud af frøene.

Det er meget nemt at lave sine egne spire, det eneste det kræver er spirekasser og masser af frisk koldt vand. De skal ikke stå i solen for at vokse, tværtimod, de skal bare have lys og skylles to gange dagligt.

Fem dage efter kan du høste af dine friske Spire, selvfølgelig afhænger det af hvilke spire du vælger. Det eneste man lige skal huske er at de skal være økologiske, og køb dem i en velassorteret forhandler af helsekost eller spirefrø.

Jeg kan anbefale at man køber en bog om Spire, da der står mange nyttige ting i den, som man bestemt kan få glæde af. Du kan sikker også finde noget på nettet.

På billedet kan man se broccolispire, mungbønne, solsikke og radise. Spirene kan bruges i dine salater eller sandwich, og smager skønt.

Har du lyst til mere inspiration så tjek https://sunderekost.dk

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>