Pitaburger med tzatziki
Skønne burgere findes i alle afskygninger, og denne er ingen undtagelse. Pitaburger med tzatziki vækker græske ferieminder frem, den smager skønt af sommerens lækre sommermodne tomater og agurker og den er bare så simpel at lave. Du kan lave din tzatziki dagen før, den smager altid af meget mere dagen efter, når alle smags ingredienserne har sat sig. Eller endnu bedre hvis du har en rest fra et tidligere måltid hvor tzatziki indgik. Server din Pitaburger med tzatziki sammen med sprøde kartofler og du har et skønt måltid. Kalorieindholdet i en portion Pitaburger med tzatziki er 528,5 Kcal. fordelt på 35,5 g protein, 68 g kulhydrat og 10,5 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
- BURGER
- 200 g hakket okse eller lam max 7 %
- salt og peber
- 2 pitabrød grove
- TZATZIKI
- ½ agurk
- 100 g græsk yoghurt 2%
- 1 fed hvidløg
- lidt citronsaft
- lidt dild, fint hakket
- KARTOFLER
- 300 g kartofler
- 1 tsk. kokosolie
- salt
- PYNT
- ½ rødløg
- 2 tomater
- persille eller brøndkarse til pynt
Fremgangsmåde
- start med at rive agurken groft og bland den med salt i en sigte. Lad den stå i 15 minutter. pres derefter alt væde fra agurken
- bland yoghurt sammen med hvidløg, dild, salt og peber og smag den til med citronsaft
- tænd ovnen på 200′
- skrub kartoflerne godt og skær dem i både
- bland kartoflerne med kokosolie og oliven
- hæld kartoflerne i et fad med bagepapir og drys salt på
- bages i ovnen 30 – 35 minutter til de er sprøde og gennembagte, vendes undervejs
- form kødet til to bøffer der passer til brødet
- krydr med salt og peber og grill dem eller hvis du ikke har en grill, steg dem på panden i lidt kokosolie, de skal kun lige være gennemstegte, så hold øje med dem
- lun pitabrødene i ovnen i et par minutter
- skær toppen af brødene og smør indvendig med tzatziki
- læg bøf, løgringe og tomatskiver ind i pitabrødet og nyd det dejlige måltid
Nyeste kommentarer