Okse i karry
Okse i karry er stærk, sprød, blød og cremet i smagen, den er fyldig med alle de grønsager og smager fantastisk. Den giver varmen på en kold dag. Den indeholder masser af sprøde grøntsager og ligger virkelig godt i maven. Karry passer til stort set alt slags kød og smager fantastisk. Hvis du vil have din Okse i karry mindre stærk, nøjes du med at bruge 1 spsk. karry. Et lille tip til når du laver mad, forbered alle ingredienserne så de er lige til at gå til, på den måde kan du koncentrere dig om at lave maden frem for at skulle skrælle noget samtidig med at du skal holde øje med det du evt. steger. Du sparer meget tid ved at bruge dette lille tip. Velbekomme…..
Kalorieindholdet i en portion Okse i karry er 425 Kcal. fordelt på 39 g protein, 34 g kulhydrat og 4 g fedt
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. karry
- 600 g oksekød i tern
- 3 små løg i tern
- 1 grøntsags bouillonterning
- 4 dl. vand
- 300 g gulerødder skrællet og i skiver
- 300 g persillerod skrællet og i tern
- 300 g spidskål i strimler
- 2 æbler skrællet og i tern
- salt og peber
- 1 fl. creme fine 7%
Fremgangsmåde
- kom olie i en gryde og brænd karry af
- tilsæt okse i tern og brun det godt på alle sider, kom lidt salt og peber ved
- tilsæt løg og lad dem svitse med i nogle min. under omrøring
- tilsæt vand og bouillonterning og lad retten småsimre i 20 min
- tilsæt æble, gulerødder og persillerod og lad dem koge med i retten til de er næsten møre, de må godt have lidt bid
- kom den snittet spidskål og creme fine ved og lad det koge op i nogle min under omrøring
- smag retten til med salt og peber
Nyeste kommentarer