Nutella

Nutella

Hjemmelavet Nutella er et sikkert hit hos de fleste og den er faktisk nemmere at lave end du tror, og den smager altså så meget bedre også. Jeg kan godt li at jeg ved hvad mine fødevare indeholder og når man selv laver det, så ved man lige præcis hvad der er i og man har samtidig mulighed for at tilføje og ændre så den passer lige til dig og din smag. Dette er opskriften på en stor portion Nutella,ca. 1200 g, men der er jo ingen der siger at du skal beholde det hele selv. Brud den ovenpå din morgenbolle, i bagværk eller hvad du nu plejer at bruge den til. Du kan også bruge de små glas som gaver til familie og venner, eller lav en aftale om at i skiftes til at lave en portion, og del den mellem jer. Blandingen er tynd men bare rolig, den stivner når den kommer på køl. Kalorieindholdet i 100 g Nutella er 372 Kcal. fordelt på 5,3 g protein, 37 g kulhydrat og 21 g fedt. God fornøjelse….

Ingredienser

  • 250 g hasselnødder
  • 150 g lys chokolade
  • 250 g mørk chokolade
  • 200 g honning
  • 3½ dl kogende vand

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 160′
  2. rist hasselnødderne af i ca 10 – 15 minutter, de skal være gyldne
  3. nuldr hinden af nødderne når de er kølet lidt af
  4. hak chokoladen og kom den i en foodprocessor sammen med honning og nødderne
  5. kør det hele til en grov masse
  6. tilsæt det kogende vand lidt af gangen til du har en cremet masse
  7. hældes på glas og stilles i køleskabet, din Nutella kan holde sig i 1 mdr.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>