Laks på grøn bund

Laks på grøn bund

Laks på grøn bund smager super skøn, masser af lækre grøntsager, skønne ny opgravet porre, løg, spinat og ærter og en perfekt stegt laks, som giver denne skønne ret Laks på grøn bund, kan man så forlange mere. Jeg er vild med laks i alle afskygninger, og laksen har et stort indhold af fiskeolier, de såkaldte Omega 3 fedtsyrer, som formår at stimulere din krops immunforsvar til øget modstandskraft. Laksen hører til de sunde fede fisk som de fleste ville have gavn af at spise mellem 50 og 75 g om dagen. Alle former for fed fisk er fantastiske kilder til Omega 3 fedtsyrer. Du kan derfor variere mellem at spise laks, makrel, sild, ørred og hellefisk. Ud over de fede fisk er også skaldyr interessante. Muslinger, hummer og rejer indeholder hver især kraftfulde Omega 3 fedtsyrer, dog i mindre koncentration end de fede fisk. Velbekomme……

Kalorieindholdet i en portion Laks på grøn bund er 489 Kcal. fordelt på 40,5 g protein, 34,5 g kulhydrat og 23 g fedt.

Ingredienser

  • 200 g porre, renset og skyllet og skåret i skiver
  • 2 løg i skiver
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 200 g spinat
  • 100 g grønne ærter
  • 2 spsk. fint hakket frisk basilikum
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 laksefilet a 150 g

Fremgangsmåde

  1. varm 1 spsk. olie på en pande og kom de rensede porre, løg, fint hakket basilikum og peberfrugter på
  2. krydr med salt og peber og lad dem småsvitse under omrøring, til de er næsten møre 10 – 15 min
  3. kom 1 spsk. olie på en anden pande til laksen og steg den ved jævn varme 3 – 5 min på hver side, afhængig af hvor tykke stykkerne er
  4. kom spinat og de grønne ærter sammen med porreblandingen og smag til, retten er færdig når spinaten er faldet sammen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>