Laks i fad
Laks i fad smager altså fantastisk, laks i det hele taget smager fantastisk, jeg er vild med denne fisk. Retten er simpel at lave og du kan forberede det hele i god tid, så det bare lige skal mikses sammen og en tur i ovnen, så kan det ikke blive nemmere. Laks er nok den fisk jeg spiser mest af, både stegt, røget grillet og dampet. Jeg køber altid frisk laks, da jeg synes det er det bedste. Man kan godt købe lakse stykker fra frost, men jeg synes altså at de tit og ofte virker tørre og salte, det er ikke laks i min verden, men smag og behag er forskellig. Jeg har valgt at serverer frisk pasta til retten, da nogle kan spise mere end andre. Beregningen er med ca 75 g kogt pasta til hver. Kalorieindholdet i en portion Laks i fad ligger på 509 Kcal. fordelt på 27,5 g protein, 45,3 g kulhydrat, 22,5 g fedt og 10 g kostfibre. Velbekomme…
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 4 laksebøffer ca 300 g
- 3 porre renset og skåret i skiver
- 4 gulerødder skåret i tynde stave
- 1 lille spidskål fint snittet
- ½ l cremefine 7%
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 håndfuld persille
- saften fra en citron
- salt og peber
- Tilbehør frisk pasta ca. 75 g kogt pasta til hver
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 180′
- drys salt på laksen og kom lidt citronsaft på hver bøf
- kom porre, spidskål og gulerødder i et ovnfast fad
- bland cremefine sammen med sennep og hæld det over grøntsagerne og smuldr bouillonterningen og fordel det over grøntsagerne, drys til sidst lidt persille over retten
- bland det hele forsigtig sammen og krydr med salt og peber
- sæt fadet i ovnen i ca. 10 – 15 minutter
- kom laksebøfferne ved retten, tilsæt lidt citronsaft til grøntsagerne og sæt fadet i ovnen igen, retten skal have yderligere 15 minutter
- kog den friske pasta efter anvisningen på pakken
Nyeste kommentarer