Kyllingetærte
Dato on november 12, 2017 by Lone Kragh Johansen in Hovedretter, Kød retter
Skøn Kyllingetærte hvor smagen sidder lige i skabet. Den er lavet efter principperne i Sensekost, og så er det jo håndfulde vi snakker om, men bare rolig du får opskriften i gram også. Jeg har valgt at bruge kødet som tærtebund, det er en spændende og anderledes måde at servere en tærte på, og endnu en måde at bruge det hakkede kød på. Skulle du have en rest tilbage så brug den til frokost dagen efter, nemt og hurtigt. Jeg gør altid det før jeg begynder at lave mad, nemlig at forberede alle grønsager og hvad der ellers skal bruges i retten, på den måde har jeg mere fokus på madens tilberedning. Jeg har brugt frosne grønsager som fyld, synes det var det nemmeste og det må man altså godt. Der er ingen grund til at spilde tiden med noget man alligevel kan købe til rimelig pris. Kalorieindholdet i en portion Kyllingetærte er 447 Kcal. fordelt på 39,75 g protein, 28,75 g kulhydrat og 17,5 g fedt. Hvis du serverer en blandet salat til kan den godt række til 6 personer. Velbekomme……
HF 1(+2): grønsager, spinat, løg
HF 3: Kylling, æg, kikærtemel
Fedtstof: Madlavnings fløde 8%
Smagsgivere: salt, peber, blandings krydderier
Ingredienser
- TÆRTEBUND
- 400 g hakket kylling
- 1 stort fint hakket løg
- 1 stor revet gulerod
- 2 æg
- 2 tsk. groft salt
- 1 tsk. peber
- 2 spsk. Indiansk barbecue krydderi, en blanding af tørret chili, persille, rød og grøn peber, løg, oregano og cayenne.
- 60 g kikærtemel
- lidt olie til tærtefadet
- FYLD
- 500 g revet blandet grønsager, jeg har brugt en pose Grønsagsbund fra Rema 1000, nemt og hurtigt som består af revet gulerod, pastinakker, porre og rødløg
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 10 kugler hel spinat fra frost
- 1/4 l madfløde 8%
- 4 æg
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 200′
- bland alle ingredienserne sammen til tærtebunden
- smør et tærtefad med lidt olie
- kom farsen i og sørg for at komme godt op af siderne
- kom folie og bagepapir rundt om kanten og fold det ind over kanten på kødet så kanten ikke skvatter ned under bagningen
- bages i den forvarmede ovn i ca 10 minutter
- svits alle grønsagerne på en varm pande med lidt olie og fordel grønsagerne i tærten når den er færdig
- pisk æggene sammen med fløden og salt og peber og hæld det over grønsagerne
- tærten bages i yderligere 10 minutter til æggemassen er stivnet og har fået farve
- serveres evt. sammen med en blandet salat
Nyeste kommentarer