Kylling i karry med grønt
Kylling i karry er en klassikker som de fleste har stiftet bekendtskab med. Kylling i karry med grønt har til forskel for den klassiske udgave, mange flere grøntsager, hvilket sikkert allerede er afsløret i overskriften. Brug evt. de grøntsager du alligevel har i dit køleskab, så du undgår madspild. Hvis du godt kan lide en stærk karrysmag, så giv den bare gas som du plejer, denne her udgave er også for børn. Kylling i karry med grønt er serveret sammen med fuldkornsris, som mætter betydelig mere end de almindelige. Kalorieindholdet i en portion Kylling med grønt ligger på 353,5 Kcal. fordelt på 22,3 g protein, 42,3 g kulhydrat, 9 g fedt og 5,8 g kostfibre. Velbekomme….
HF1+2= peberfrugt, broccoli, gulerødder, løg
HF3= kyllingebryst
HF4= fuldkornsris, majsstivelse
Fedt= olie
Smagsgivere= bouillon, salt, peber, karry
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst u/skind
- 2 spsk. karry
- 2 spsk. olie
- 2 løg i tern
- 2 røde peberfrugter i tern
- 2 gulerødder i tern
- 200 g broccoli i små buketter
- ½ l vand
- 2 hønsebouillonterninger
- 1½ spsk. majsstivelse + lidt vand til jævning
- salt og peber
- 4 dl fuldkornsris
Fremgangsmåde
- skær brysterne i tern
- kom olie i en gryde og “brænd” karryen af
- tilsæt kylling og brun det godt igennem
- tilsæt løg, gulerødder og peberfrugter og lad det svitse med i nogle minutter
- tilsæt vand og bouillonterninger og lad retten småsimre i 20 minutter
- tilsæt broccolibuketterne og lad dem koge med i 3 minutter
- jævn retten, til en passende konsistens, med en blanding af majsstivelse og koldt vand og kog retten igennem inden servering og smag den til med salt og peber
- server din Kylling i karry med grønt sammen med fuldkornsris, som koges efter anvisning på posen
Nyeste kommentarer