Gurkemeje

Gurkemeje

Læs lige nedenstående og bliv så meget klogere på denne skønne rod og hvorfor det er så godt.

Mange kender gurkemeje som en del af krydderiblandingen til karry, men der er god grund til at stifte et nærmere bekendtskab med den orange/gule rod. Ingefær har i en årrække stået som røddernes ukronede konge, men undersøgelser viser, at den har fået skarp konkurrence.

Gurkemeje er en urt, der tilhører ingefærfamilien. Den er også kendt som indisk safran, og som den største bestanddel af karry, der er et gul-orange krydderi. Hovedbestanddelen af gurkemeje består af stoffet curcumin. Ud over at bruge gurkemeje i madlavning har urten i århundreder været anvendt i traditionel indisk medicin i behandling af en række sygdomme. Planten har en sødlig, krydret smag som gør den mindre skræmmende i forhold til ingefær. Meget tyder dog på, at effekten er mindst ligeså kraftfuld. Prøv denne superstjerne til en rod i din juice. Stoffet hedder curcumin og er en stærk antioxidant, der lever op til sit rygte ved at gå i infight med nogle af de stoffer, som gør sygdom mulig. Det betyder med andre ord, at overlevelses chancerne for inflammation, kræft og en række livsstilssygdomme daler i takt med indtagelsen af gurkemeje. Det er stoffet curcumin, der er interessant, når man taler om gurkemeje. Curcumin har været sat i relation til både forebyggelse og forbedret prognose for en lang række kræftformer, blandt andet leukæmi, lymfekræft, kræft i mave-/tarmkanalen, brystkræft og lungekræft.

Der er lavet en del forskning i mulige kræfthæmmende effekter af curcumin, og celle- og dyrestudier peger på en række interessante biologiske mekanismer. Studierne viser blandt andet, at curcumin kan modvirke forskellige kræftfremkaldende stoffers skadelige effekt, at curcumin hæmmer kræftcellers vækst og at det fremmer den proces, hvor kræftceller begår selvmord.

Så se lige at få implementeret denne skønne rod i din daglige madlavning. Brug den i dine juicer, smoothie, salater og den varme mad. Der er uanede muligheder i anvendelsen af denne vidunderlige rod. Kan bl.a. købes i Irma.

 
Tags:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>