Gullash

Gullash

Simre maden er over os i denne tid og det smager fantastisk. Der er altså ikke noget så skønt som mad der bare har stået på komfuret og småsimret helt for sig selv, sådanne retter er fulde af smag og ligger godt i maven. Gullash er en af de retter der bare skal have lov til at stå og passe sig selv i 1 – 1½ under svag varme, på den måde får du en ret der er fuld af smag, kødet er mørt. Gullash kan sikkert som med alle andre retter laves på mange forskellige måder, dette er bare en af dem. Server f.eks en grøntsags mos til af kartofler, selleri, gulerødder og persillerod. Kalorieindholdet i en portion Gullash er 295,7 Kcal. fordelt på 30,25 g protein, 14,75 g kulhydrat og 12 g fedt. Velbekomme……

Ingredienser

  • 500 g oksekød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 små løg i tern
  • ½ ds tomatpure ca. 70 g.
  • 1 oksebouillon terning
  • 4 laurbærblade
  • 4 gulerødder skrællet og i skiver
  • 1 l vand
  • salt og peber
  • 1 fl. creme fine 7%
  • evt. lidt jævning og kulør til saucen

Fremgangsmåde

  1. svits kødet i den varme olie, salt, peber og paprika
  2. tilsæt de fint hakkede løg og lad det svitse med i nogle minutter
  3. tilsæt vand, laurbær, tomatpure og bouillon og lad det koge op, lad retten derefter småsimre under låg
  4. tilsæt de skivede gulerødder efter ca. 45 minutter og lad det hele småsimret til kødet er mørt
  5. tag låget af gryden og reducer væden ved at lade det småsimre uden låg på i 10 minutter
  6. tilsæt creme fine og smag til med salt og peber
  7. jævn evt saucen med en jævning lavet af mel og vand, eller maizena og lidt vand

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>