Grønsager i kokos
Grønsager i kokos er en lækker, nem og hurtig ret til efter den hektiske julemåned. Trænger du ikke til nogle grønsager oven på julens fede mad, jeg gør i hvert fald. Julen søde sager og fede mad er mere end min krop kan klare, så i januar får den gerne en ekstra en over nakken med hensyn til grønsager. Se hvad der gemmer sig af grønsager i køleskabet og få det brugt i denne ret. Grønsager i kokos er stærk og cremet og passer fantastisk godt til kylling, som jo ikke smager af så meget. Jeg har valgt at lave kyllinge overlår hvor jeg steger dem med skind på og piller det af inden jeg spiser kyllingen, så kan jeg spise det med god samvittighed, det giver nu noget til kødet når man steger med skind på, men man behøver jo ikke spise det. Grønsager i kokos er nem og hurtig at lave og når du først har får delt og skåret dine grønsager. Hvis du trænger til en kødløs dag kan du serverer Grønsager i kokos sammen med lidt ris for bedre fylde. Husk at beregningen er kun på grønsagerne ikke hvad du vælger at serverer til.
Kalorieindholdet i en portion Grønsager i kokos er 396 Kcal. fordelt på 12,6 g protein, 20,3 g kulhydrat og 29,6 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
- 1 broccoli i små buketter, ca. 400 g
- 1 squash i tern
- 2 løg i tern
- 2 fed hvidløg i små tern
- 4 mellem store gulerødder skåret i tern eller skiver
- 1,5 tsk. rød karrypasta
- 1 ds. kokosmælk
- 1 spsk kokosolie med eller uden smag
- salt
Fremgangsmåde
- kom kokosolien på en varm pande
- kom løg og hvidløg på og svits det uden at det tager farve i nogle minutter
- tilsæt gulerødder og lad det svitse med under omrøring i 4 – 5 minutter
- tilsæt squash og broccoli og giv dem 5 minutter under omrøring
- tilsæt karrypasta og kokosmælk og lad retten småsimre til broccolien næsten er færdig, den må gerne have noget bid.
- smag retten til med salt
Nyeste kommentarer