Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Fyldt kyllingebryst med rodfrugter

Fyldt kyllingebryst med rodfrugter er en nem ret at lave, den kræver lidt forberedelse, men kan forberedes i god tid, hvis det skulle knibe med tiden. Du vælger selv hvilke rodfrugter du vil have til, jeg har valgt en blanding af gulerod, pastinak, persillerod og kartoffel. Et tip til rodfrugterne hvis de skal have lidt olie på. Skær dem i de stykker du nu har valgt, læg dem i en pose og hæld olien og krydderier på, du kan nu blande rodfrugter og olie sammen uden at svine, da det hele bliver inden i posen. Kan opbevares på køl, i posen,  til de skal i ovnen.

1 portion af retten indeholder 19 g fedt (28%) 68 g kulhydrat (44%) og 36 g protein (26%)

Ingredienser

  • 250 g pastinak
  • 125 g persillerod
  • 250 g gulerod
  • 250 g kartoffel
  • 250 g porre
  • 100 g løg
  • 3 spsk. olie
  • 250 g kyllingebryst uden skind
  • 4 tsk. brændenælde-ramsløg sennep
  • 2 dl. skummemælk
  • lidt maizena + vand til jævning
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. skræl grønsagerne og skær dem i mundrette stykker, kom dem i en pose med lidt af olien og vend det godt sammen
  2. hældes i et ovnfastfad, krydr med lidt salt og peber
  3. sættes i ovnen ved 180 grader i 1 time, eller til rodfrugterne er møre
  4. skær porrene i tynde skiver og skyld dem godt
  5. snit løget i tynde skiver
  6. svits porre og løg i lidt olie, til det falder sammen, krydr med salt og peber
  7. skær 2 snit på langs i hvert kyllingebryst, så det ligner blade i en bog
  8. fordel 2 tsk. sennep i hvert bryst
  9. kom lidt af porreblandingen i “lommerne” og læg brysterne i et ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber
  10. sættes i ovnen ved 180 grader i 30 – 35 min
  11. resten af porreblandingen bruges til saucen, hæld 2 dl. mælk ved og kog op, jævn saucen med en blanding af maizena og vand
  12. smag til med salt og peber

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>