Falaffel

Falaffel

Falaffel smager fantastisk og så er de fyldt med protein. Nogen gange må man altså godt undvære kød, kroppen går bestemt ikke i koma af den grund. Vi burde nok spise flere bønner, kikærter og linser, da de indeholder mange gode ting og mætter virkelig godt. Vidste du at at linser, kikærter og tørrede bønner indeholder mere end 4 g kostfibre pr. 100 g, det er da værd at tænke over ikk. Prøv denne udgave af Falaffel, kikærterne er nemlig ikke kogt, så de er meget nemmere at have med at gøre, og de smager fantastisk. Server dem sammen med din favorit salat og få et skønt måltid der mætter og er sundt. Kalorieindholdet i en Falaffel er 116 Kcal. fordelt på 4,8 g protein, 11,2 g kulhydrat og 5,1 g fedt. Velbekomme….

Ingredienser

  • 300 g tørrede kikærter
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 3 – 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 stort bundt persille
  • neutral kokosolie til stegning, olie kan også bruges
  • evt. tørret chili

Fremgangsmåde

  1. De tørrede kikærter hældes i en skål og dækkes med rigeligt vand. Lad dem stå 12-15 timer, gerne natten over. Kig ind i mellem, om der skal hældes mere vand i skålen, da de skal være dækket af vand
  2. hæld derefter vandet fra kikærterne
  3. Alle ingredienser blandes sammen og blendes. Det er lettest i en foodprocessor, men kan sagtens lade sig gøre med en stavblender.
  4. Form massen til små kugler.
  5. Falaflerne kan frituresteges eller steges på en pande i rigeligt olieeller neutral kokosolie
  6. Tryg kuglerne flade på panden, så stegefladen bliver større.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>