Sunderekost.dk
Chokolade boller
Chokolade boller, på en regnvejrsdag, det er sagen. De er meget nemme at lave, lette og luftige, og smager godt som de er, eller med kold smør på. Det er trods alt et sundere alternativ til kage, som ungerne vil elske at gnave i.
Ingredienser
- 2 tsk. Vaniljesukker
- ½ tsk.Kanel
- ½ tsk.Kardemomme
- ½ tsk. salt
- 3 spsk. honning
- 25 g.Gær
- 3 dl. lunken mælk
- 1 æg
- 1 dl. yoghurt naturel
- 6 – 700 g. Hvedemel
- 150 g Chokolade, mørk eller lys
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæren, salt og honning heri, må ikke være varmere end fingervarm
- bland kanel vanilje og kardemomme i
- Bland halvdelen af melet i, rør godt sammen
- kom ægget i og rør godt sammen
- tilsæt yoghurt og rør det godt sammen
- tilsæt resten af melet, dejen skal ikke hænge i, tilsæt evt. mere mel
- Hak chokoladen og ælt den ind i dejen
- lad dejen hæve 45 – 60 min
- Formes til små boller, læg dem evt. i muffinsforme og lad dem hæve endnu 30 min
- Pensl bollerne med sammen pisket æg eller kaffe og bag dem i 10 – 15 min ved 180′, de skal være gyldne
Nyeste kommentarer