Bagte græskar med rosmarin
Oktober er måneden hvor bladene begynder at falde af træerne og varsler efterår og snart vinter, men det er jo slet ikke så tosset for det er også måneden hvor det bugner af græskar i alle størrelser og former. Halloween er også lige rundt om hjørnet og hører du til dem der hygger sig med at skære ansigter ud i græskarene, evt sammen med børnene, sætter lys i de færdige hoveder og derved giver lidt hygge i haven eller ved hoveddøren, nu når dagene er blevet så markant kortere, så er denne opskrift sikkert også lige noget for dig. Bagte græskar med rosmarin, eller hvad du nu foretrækker, det kunne sagtens være timian i stedet for, jeg har bare valgt rosmarin denne gang. Bagte græskar kan bruges som tilbehør på lige fod med andre former for tilbehør. De er flotte i farven og giver lige humøret et par takker op ad, når de ligger der på tallerkenen, og så smager de samtidig godt. Jeg har brugt Hokaido græskar, men alle former for græskar kan bruges, undtagen pyntegræskar der som navnet antyder, er til pynt.
Kalorieindholdet i denne portion Bagte græskar er 336 Kcal. fordelt på 3 g protein, 23 g kulhydrat og 28 g fedt.
Eller pr. 100 g 66 Kcal. 0,59 g protein, 4,6 g kulhydrat og 5,4 g fedt
Ingredienser
- 1 lille Hokaido græskar
- 2 spsk. rapsolie
- 1 tsk. salt
- 3-4 stilke frisk rosmarin
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 175′
- vask græskaret, del det og fjern kerner og tråde, gem evt. kernerne og rist dem, se opskrift på siden
- skær det i både ca. 1½ cm tykke
- læg bådene på en bradepande med bagepapir, bland dem med olie og drys salt over
- bages i den varme ovn i ca. 20 minutter
Nyeste kommentarer