Bacondeller
Bacondeller smager fantastisk, dejlig smag og så er de sunde. Jeg har nemlig ikke brugt hvedemel men hørfrø som jeg har malet i en kaffekværn, så de oser af sundhed og du kan ikke smage det. Selv børnene vil synes at Bacondeller er lækre, mine børnebørn er vilde med dem og får gerne med til madpakken dagen efter.
Hørfrø er fantastisk sunde, rige på de livsnødvendige fedtsyrer og fyldt med gavnlige og beskyttende plantenæringsstoffer. Hørfrø en fantastisk kilde til omega 3 fedtsyrer, og disse fedtsyrer har længe været kendt for at have en beskyttende effekt i relation til hjerte/kar sygdomme. For at få gavn af de sunde omega 3 fedtsyrer, skal du kværne hørfrøene i en lille kaffemølle. Kaffemøllen kan bruges til at kværne dine krydderier i efter du lige har ristet dem på en varm pande, der er så meget smæk for skillingerne ved at kværne krydderierne selv. Du skal spise dem umiddelbart efter at du har kværnet dem, og du kan ikke anvende de kværnede frø til bagning eller andet, da fedtsyrerne er meget sarte. Til bagning kan du derimod fint anvende de hele hørfrø.
Kalorieindholdet i en Bacondeller er 125 Kcal. fordelt på 12,4 g protein, 3,3 g kulhydrat og 7,2 g fedt
Ingredienser
- 400 g hakket kyllinge kød
- 100 g fint hakket løg
- 1 revet gulerod
- 1 æg
- salt og peber
- 40 g hørfrø “mel” hørfrø malet i en kaffekværn
- 1 håndfuld persille hakket
- 150 g bacon i tern
Fremgangsmåde
- rist bacontern af på en varm pande, gem det smeltet fedt til at stege Bacondellerne i
- bland alle ingredienserne sammen til en fars
- lav 10 deller og steg dem på begge sider til de er færdige
Nyeste kommentarer