Gulerods roulade
Jeg er vild med Gulerodskage, og ikke mindst denne skønne Gulerods roulade, som er en gulerodskage i ny og anderledes udgave. Den er super nem og hurtig at lave og smager virkelig syndigt. Gulerods rouladen er glutenfri. Man må godt lege lidt når man er i køkkenet, jeg kalder det for at være kreativ. Jeg synes altid det er sjovt at overraske på en anderledes måde. Det bliver bare så meget sjovere når man går i køkkenet.
Kalorieindholdet i et stykke Gulerods roulade ligger på 107,3 Kcal. fordelt på 2,6 g protein, 15 g kulhydrat, 3,9 g fedt og 1,1 g kostfibre. Velbekomme….
Find flere glutenfri opskrifter på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 3 æg
- 125 g brun farin
- 145 g glutenfri mel, jeg har brugt Schär mix B
- 1 tsk. bagepulver
- 3 revet gulerødder, ca. 150 g
- 2 tsk. stødt kanel
- FYLD
- 200 g Philadelphia naturel
- ca. 80 g flormelis
- 1 – 2 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 200′
- pisk æggene sammen med den brune farin, til en luftig masse
- tilsæt mel, kanel og bagepulver og pisk det godt sammen
- rør de revet gulerødder i
- fordel dejen på et stykke bagepapir og bage rouladen i 10 – 12 minutter
- når bunden er bagt vendes den over på et sukker drysset bagepapir
- lad den køle lidt af inden den rulles sammen til en roulade, på denne måde undgår du at bunden knækker når fyldet er smurt på og den skal rulles sammen
- mens bunden ligger rullet sammen og køler helt af, blandes fyldet, den klassiske topping til gulerodskage
- smag den til så den passer til dine smagsløg, evt. med mere citronsaft eller flormelis
- når bunden er koldt rulles den ud igen og fyldet fordeles, og rulles sammen igen
- kom den i køleskabet en times tid så den lige kan sætte sig, jeg synes den bliver bedre af det, men hvis du ikke har tålmodighed til at vente så sæt dig ned og nyd den i godt selskab, og kom resten på køl til næste gang at trangen melder sig
Nyeste kommentarer