Sunderekost.dk
Boller i karry med orientalsk twist
Boller i karry med orientalsk twist, er et hit i de fleste hjem, børnene elsker det. Synes man nu at den almindelige version er lidt kedelig, og har man lyst til at pifte den lidt op, så prøv denne variation, den er lidt anderledes. Server den sammen med løse ris og evt. sammen med en rødbedesalat.
1 portion med ris indeholder ca. 540 kcal.
Energifordeling: Fedt 22 % Kulhydrat 60% Protein 18 %
Ingredienser
Farsen
- 50 g løg
- 200 g gulerod
- 125 g knoldselleri
- 625 g hakket kalv og flæsk
- 1½ æg
- 45 g hvedemel
- 2½ dl. mælk
- 1 tsk salt
- peber
- kokoskarrysauce
- 225 g løg
- 140 g æbler
- 375 g rodfrugt, efter eget valg
- 200 g gule peberfrugter
- 1 spsk. olie
- 1 1/4 spsk. karry
- 3½ dl af kogevandet fra bollerne
- 200 g. kokosmælk light
- 3 cm frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk. lime eller citronsaft
- 1-2 tsk. sukker
- 2 spsk. majsstivelse + lidt koldt vand
- 2½ tsk salt
- peber
Fremgangsmåde
- bland alle ingredienserne til farsen, og riv løg, gulerødder og knoldselleri i og bland det godt
- form kødbollerne med en stor teske og kog dem i letsaltet vand, i ca 10 min, der bliver ca. 60 kødboller
- Karrykokossauce
- hak løgene og skær æblerne og skrællet knoldselleri i tern
- svits grønsagerne i olien
- tilsæt karry og svits den kort
- tilsæt kogevandet fra bollerne, kokosmælk revet ingefær, finthakket hvidløg, limesaft og sukker
- kog det i ca 15 min og blend det
- rør majsstivelsen ud i lidt kold vand og rør den i. kog igennem og smag til.
- kom kødbollerne i saucen og varm retten godt igennem.
- server løse ris til evt. sammen med en rødbedesalat.
Nyeste kommentarer