Græskarsuppe med chili
Græskarsuppe med chili er en super lækker suppe med lidt bid, så kan du lide en god suppe med masser af smag, bliver du simpelthen nød til at prøve denne suppe. Det myldre frem med græskar i forretningerne lige i øjeblikket, så det er nu du skal slå til. Græskarsuppe med chili er meget kaloriefattig, og der er faktisk ikke mange kalorier i græskar, jeg blev faktisk overrasket over hvor få der var. Man skal lære så længe man lever 🙂 Denne suppe smager fantastisk og så er den fyldig. Du kan evt. serverer noget lunt brød til, det smager altid godt til suppe.
Sammenlignet med andre typer græskar er Hokaido græskar forholdsvis små. Hokaido græskar er runde og har ingen riller. Både farve og form kan imidlertid variere, idet dyrkning ofte kan fremhæve bestemte træk. Således kan Hokaido græskar f.eks. avles til at blive grønne eller grå. Man mener, at Hokaido græskarret oprindeligt stammer fra Mesoamerika og senere har fået sit navn fra den japanske halvø ”Hakkaido, hvor den senere blev dyrket. Den er en smule kastanje-agtig, den er ikke kraftig, sød – men ikke ligeså sød som andre græskartyper, og så er den velsmagende.
Hokaido græskar kan tilberedes på mange måder – såsom:
Supper, farseret (græskarrets hule form egner sig til fyld), sammenkogte retter, stuvning, mos eller puré, postej, desserter, stegning eller bagning
Kernerne fra Hokaido græskarrene kan desuden spises rå, ristede eller ovnbagte.
Velbekomme….
Kalorieindholdet i en portion Græskarsuppe med chili er 255 Kcal. fordelt på 4,2 g protein, 24,5 g kulhydrat og 17 g fedt.
Ingredienser
- 1 Hokaido græskar
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ rød chili
- 1 spsk. jomfru oliven olie
- 1 hønsebouillon terning
- 6 dl. vand
- 1 flaske creme fine 7%
- salt og peber
Fremgangsmåde
- skræl græskaret og fjern kernerne
- skær det i tern
- pil løg og hvidløg og skær det hele i tern
- flæk en rød chili, fjern kernerne hvis suppen ikke skal være monster stærk, og skær den i tern
- kom olien i en gryde og tilsæt chili, løg og hvidløg
- lad det svitse i nogle min under omrøring
- tilsæt det skåret græskar, bouillon og vand og kog op
- lad det småsimre i 20 – 25 min
- blend suppen med en stavblender og tilsæt creme fine
- varm suppen op og smag til med salt og peber
Nyeste kommentarer