Sunderekost.dk
Rosenkåls puré med topping
Rosenkåls puré med topping, smager altså fantastisk og slet ikke af kål som mange går langt udenom. Rosenkål står for mange som barndommens kål traume nummer et, men man skal altså være et skarn hvis man ikke kan sætte tænderne i denne lækre udgave af denne smørcremet Rosenkåls puré. Den smager altså fantastisk og har en knasende topping. Prøv denne Rosenkåls puré en dag som tilbehør.
Kalorieindholdet i portion Rosenkåls puré er 198 Kcal fordelt på 6 g protein, 15 g kulhydrat og 14 g fedt
Ingredienser
- 700 g rosenkål
- 1 tsk. salt til kogning
- 50 g smør
- friskkværnet sort peber
- salt
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. citronsaft
- MARINADE
- saft og skal fra en ½ økologisk citron
- 3 spsk. rapsolie
- ½ tsk. honning
- salt og peber
- SALAT
- 2 skalotteløg
- hele rosenkåls blade
Fremgangsmåde
- sæt en gryde vand over med salt og bring det i kog
- skyl og rens rosenkålene, skær det nederste af roden og fjern de yderste blade, så der kun er “hjertet” tilbage Gem de pæneste blade til topping og læg dem i koldt vand
- skær rosenkålene i 1/4 og blancher dem i 1 -2 min. og lad dem dryppe godt af
- kom de varme rosenkål i en foodprocessor eller brug din stavblender, sammen med smør, peber, honning og citronsaft så det bliver til puré
- bland ingredienserne til marinaden sammen og bland det sammen med de skyllede og tørre rosenkåls blade fra tidligere
- anret salaten på toppen af rosenkåls puréen og server den lun eller kold.
Nyeste kommentarer