Grøn lasagne

Grøn lasagne

Grøn lasagne kan alle spise da den på ingen måde indeholder gluten, der er nemlig ingen lasagneplade i, men til gengæld masser af grønt og kød, now we are talking. Jeg har brugt hakkede tomater med chili, men hvis du ikke er til det lidt stærke kan du bruge almindelig hakkede tomater. Den mætter godt skulle jeg hilse og sige. Jeg har lavet en lasagne før uden plader, hvor jeg brugte squash i brede strimler, denne er lidt på samme måde bortset fra at der overvejende er brugt spinat imellem kødlagene. Kalorieindholdet i en portion Grøn lasagne er 407,5 Kcal. fordelt på 36,25 protein, 23,5 g kulhydrat og 18,25 g fedt. Server den evt. sammen med en grøn salat. Velbekomme…..

HF1(+2): tomater, Løg, spinat,hvidløg, squash

HF3: oksekød

Fedtstof: Olie, revet ost

Smagsgivere: salt, peber, oregano,

Ingredienser

  • Kødlag:
  • 2 fed hvidløg i tern
  • 3 løg i tern
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olie
  • 2 ds. hakkede tomater med chili
  • salt og peber
  • evt. lidt oregano
  • Spinatlag:
  • 900 g frossen helbladet spinat, optøet og vredet for væde
  • 2 fed hvidløg i tern
  • 2 squash, flækket og uden kerner, skåret i tern
  • 1 spsk. olie
  • salt og peber
  • lidt revet ost til at drysse over til sidst

Fremgangsmåde

  1. kom olie på en pande og svits hvidløg og squash
  2. tilsæt den vredet spinat og varm det godt igennem, smag til med salt og peber
  3. sæt blandingen til side i en bøtte til senere
  4. kom olie på panden og svits nu løg og hvidløg, tilsæt salt og peber
  5. tænd ovnen på 180′
  6. kom kødet ved og svits det hele til kødet er blevet brunet
  7. hæld de to dåser hakkede tomater ved og lad det småsimre 10 minutter, for at reducerer væden
  8. saml lasagnen i et ovnfast fad der er smurt med lidt olie, først kødlag – spinatlag, min 2 gange, og slut med spinatlag og drys lidt revet ost over
  9. bages i ovnen i ca. 30 minutter

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>