Fisk i fad
Fisk i fad er en simpel og nem ret med fisk. Den er fuld af smag og tager ikke lang tid at lave, så længe du har forberedt dine porre. Du kan for øvrigt købe porre fra frost, du skal bare sørge for at de er godt drænet for væske, da det ellers vil forringe retten. Jeg synes at der var rigeligt i denne portion for den mætter godt, men du kan altid servere kogte brune ris til, hvis du synes.
Kalorieindholdet i en portion Fisk i fad ligger på 412 Kcal. fordelt på 37,3 g protein, 25,7 g kulhydrat, 16 g fedt og 8,3 g kostfibre. Velbekomme….
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Vidste du….
Rødspætten kan blive op til 100 centimeter, men i Danmark bliver de sjældent over 50 centimeter. Den kendes bedst på, at der bag øjnene løber en buet køl med 4-7 benknuder. Skællene er små og glatte og ikke taglagte. Munden er lille med ret tykke læber. Begge øjne findes normalt på fiskens højre side. På oversiden er rødspætten oftest brunlig med et grønligt skær og med spredte rødlige pletter, der ofte er omgivet af lyse eller mørke ringe. Undersiden er hvid. Frisk fisk skal altid have en frisk duft af hav, klare buede øjne, tyndt slimlag samt røde gæller.
Ingredients
- 5 rødspættefileter ca. 400 g, krydres med salt og peber, og rulles med den hvide skindside indad
- 3 porre, renset og skåret i skiver ca ½ cm
- 1 pose karrygrønt fra Rema 100
- 2 bouillonterninger, grønsags
- ½ l cremefine 7%
- salt og peber
- purløg eller anden krydderurt til pynt
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 175′
- kom alle grønsager i et ovnfastfad og krydr med salt og peber, smuldr bouillonterningerne og fordel dem i fadet
- hæld cremefine over, grønsagerne skal være dækket, og sæt fadet i den varme ovn i ca. 15 minutter
- krydr fisken med salt og peber, og rul dem med skindsiden indad
- tag fadet ud og kom de rullede rødspætter ned i fadet, de må gerne trykkes lidt ned i fadet
- skal have yderligere 15 minutter i ovnen
- drys klippet purløg eller anden krydderurt over retten, inden den serveres
Nyeste kommentarer