Chokoladeboller
Skønne Chokoladeboller, hvem kan stå for det, ikke mine børnebørn. De elsker når farmor tilfældigvis lige har bagt dem når de kommer forbi, utroligt sammenfald. De smager super skønt og kan spises uden smør, men det skal jo ikke forhindre dig i at lige stryge en smørklat hen over, det vil uden tvivl klæde dem. Jeg har brugt lys chokolade til mine Chokoladeboller, mere fordi at det er den børnebørnene foretrækker, med intet skal hindre dig i at bruge en mørk eller for den sags skyld både lys og mørk, sikken en festlig Chokoladebolle det vil blive. Spis dem mens de er lune. Velbekomme…..
Kalorieindholdet i en Chokoladeboller er 224 Kcal fordelt på 6,3 g protein, 39,6 g kulhydrat og 4,2 g fedt
Ingredienser
- 3 dl. lunkent vand
- 25 g gær
- ½ tsk. salt
- 3 spsk dansk honning
- 1 æg + 1 til pensling
- 1 dl. græsk yoghurt 0%
- 6 – 700 g hvedemel
- 150 g chokolade
Fremgangsmåde
- opløs gæren i det lunkne vand
- tilsæt honning, salt æg og yoghurt og rør godt sammen
- tilsæt melet lidt af gangen og æld det godt sammen, dejen skal være som en alm. bolledej blød og smidig
- hak chokoladen groft og ælt den ind i dejen
- stil dejen til hævning i 1 time og dæk den til med et rent viskestykke
- slå dejen ned og rul den ud og del den i 15 stykker
- rul bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir og dæk med et viskestykke i 20 – 30 min
- tænd ovnen på 175′
- pensl med sammenpisket æg og bag bollerne i 15 – 20 min
Nyeste kommentarer