Sunderekost.dk
Bagte rodfrugter
Bagte rodfrugter er sunde og billige. De indeholder en naturlig sødme som kommer ekstra meget til sin ret, når de bages. Bag dem ved lav temperatur 110 – 130 grader i 1 times tid, så de stadig har lidt bid. Har man lidt travlt kan de bages i 25 – 30 min ved 160 grader, afhængig af størrelsen.
For variation kan du vende en håndfuld hakkede friske krydderurter i, eller vend dem med hakkede nødder og fetatern, eller ristede peberfrugter og frisk hakket oregano, eller hak dem og vend dem i din humus eller bønnepuré, eller hvorfor ikke finthakket i farsen til hakkebøffer eller frikadellefarsen. Det er en god måde at få børnene til at spise lidt flere grønsager i det daglige.
Ingrenser
- 600 g blandet rodfrugter, (gulerødder, rødbeder, pastinak, persillerødder, knoldselleri)
- 2 spsk. oliven olie
- 2 spsk. citronsaft
- salt
- peber
Fremgangsmåde
- skræl rodfrugterne og skær dem rustikt
- kom dem i et ovnfast fad og vend med oliven olie, salt og peber
- bag dem i 1 time ved 110 – 130 grader
Nyeste kommentarer