Æg med tomat
Vi kender den allesammen, Æg med tomat, og det er sikkert den mad de fleste spiser til frokost, jeg ved at jeg gør det. Jeg synes det er en rigtig sommermad og den smager altså af mere om sommeren end om vinteren, hvor vi har en tendens til at komme noget andet på brødet. Hvor mange spekulerer egentlig over hvor mange kalorier sådan en fætter indeholder, jeg ved at jeg egentlig aldrig har spekuleret over dette, og det er helt sikkert fordi at den ser så sommerlig ud, og som reglen spiser vi mere fornuftigt om sommeren end om vinteren hvor det er koldt. Vi er mere modtagelige for at spise salat til vores kød, når solen skinner og det er varmt. Derfor tog jeg mig lige sammen og lavede en beregning over Æg med tomat, og blev faktisk lidt overrasket. Den største synder på skalaen er faktisk rugbrødet. 1 skive mørkt rugbrød indeholder 146 Kcal. og hvis du vælger en skive med kerner kommer kalorieindholdet længere op. Så vælg med omhu hvis du hører til dem der tæller.
Kalorieindholdet i denne Æg med tomat er 277 Kcal. fordelt på 14 g protein, 39 g kulhydrat og 8,7 g fedt
Ingredienser
- 1 tyk skive mørkt rugbrød ca. 75 g
- 1 stort kogt æg
- 1 stor tomat
- salatblade
- fint klippet purløg
- salt og peber
Fremgangsmåden
- kog ægget som du foretrækker, hårdt eller smilende og lad det køle af
- tomaten skæres i skiver og det hele arrangeres på rugbrødet, på en salat bund og nydes i en stille stund
Nyeste kommentarer