Sunderekost.dk
Bagte auberginer med feta og tomat
Bagte auberginer med feta og tomat, kan stå som en ret for sig selv og smager himmelsk, men kan sagtens serveres til et stk. grillet kød og server evt. et godt stk. brød til. Salaten indeholder ca. 200 kcal. pr. portion.
Auberginer kan grilles, dampes, gratineres, paneres og bages. Den indgår i traditionelle middelhavs retter som ratatouille og musaka.
Ingredienser
- 600 g auberginer
- 20 g hvidløgs olie eller chili olie
- 400 g tomater, evt. blommetomat
- 150 g feta
- 1 håndfuld brøndkarse
- 1 håndfuld spinat, rå
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Auberginerne skylles og skæres i ensartede skiver
- læg skiverne på en bageplade med bagepapir
- pensles med olie og drysses med salt
- bages i en forvarmet ovn i ca. 15 min ved 195 grader
Nyeste kommentarer