Sunderekost.dk
Rabarber kompot
Dato on maj 26, 2015 by Lone Kragh Johansen in Salater/tilbehør, Sæson
Rabarber kompot kan bruges til flere til, bl.a. som tilbehør til ost, på din yoghurt, på din morgenbolle eller som tilbehør til din kylling, det smager fantastisk og er super nem at lave. Det myldre frem med rabarber i haven lige i øjeblikket, og det er fristende at lave kager med rabarber, men der er jo også grænser for hvor mange kager man kan spise eller hva, så hvorfor ikke rabarber kompot der kan bruges til så mange ting. Kan holde sig i køleskabet i 2 uger, skal de holde længere må du bruge Atamon. Rabarber har sæson fra sidst i april til september eller til frosten sætter ind. Velbekomme…….
Kalorieindholdet i 100 g Rabarber kompot er 104 Kcal. fordelt på 0,7 g protein, 26 g kulhydrat og 0,2 g fedt
Ingredienser
- 500 g rabarber, renset og skyllet
- 120 g rørsukker
- 4 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
- skær dine rabarber i skiver, ca. 1 cm.
- kom dem i en gryde sammen med rørsukker og vaniljesukker, sukker vil automatisk trække væde ud af dine rabarber, derfor skal du IKKE tilsætte væde.
- lad dem småsimre i 20 – 30 min ved jævnlig omrøring, endelig ikke for høj varme, det handler om at få så reduceret så meget af væden som overhovedet muligt
Nyeste kommentarer