Rødbedeburger

Rødbedeburger

Rødbedeburger smager himmelsk, samtidig med at den er overraskende nem at lave. Nogen gange må der gerne være en kødløs dag, det er der bestemt ingen der har taget skade af endnu, og sikkert heller ikke i fremtiden. Det er ret vigtigt for et godt resultat, at du får presset så meget af væden ud af de revet rødbeder, som muligt, da “farsen” ellers bliver for tynd. Server den sammen med lidt blandet salat, søde kartoffel fritter og en god hjemmelavet rødbede tzatziki eller en ærte puré. Et perfekt måltid som er nemmere at lave end man umiddelbart skulle tro. Kalorieindholdet i en Rødbedeburger ligger på 420 Kcal. fordelt på 17 g protein, 65 g kulhydrat, 9 g fedt og 11 g kostfibre. Velbekomme….

Rødbede-knoldene kan spises rå f.eks. i revne i salater, som syltede rødbeder og i russisk salat, kogte i supper, f.eks. i rødbedesuppen borsjtj eller hele, ofte med kryddersmør eller bagt i ovnen. Saften fra rødbeder kan drikkes som rødbedesaft/rødbedejuice, smager skønt sammen med frisk presset æble. Bladene fra unge rødbeder kan bruges i Salater (grøntsagssalater).

Af rødbeder kan laves rødbedevin og rødbedeeddike.

 

Ingredienser

  • 500 g groft revet rødbede, drænet for væde, tag 200 g fra til rødbede tzatziki
  • 25 g glutenfri havregryn
  • 2 spsk. kikærtemel
  • ½ fint hakket løg
  • 2 æg
  • 3 spsk. fint hakket kapers
  • 3 tsk. Dijon sennep
  • salt og peber
  • Rødbede tzatziki
  • 200 g revet rødbede, drænet for væde
  • 3 spsk. græsk yoghurt
  • salt og peber
  • 1  – 2 fed hvidløg, knust eller skåret i mindre stykker
  • lidt citronsaft
  • 3 glutenfri boller
  • evt. blandet salat og sød kartoffel fritter

Fremgangsmåde

  1. knug så meget væske ud af de revet rødbeder som muligt
  2. bland det hele sammen og lad det trække i 10 minutter
  3. hvis farsen er for våd til at kunne formes til bøffer, tilsættes lidt mere havregryn
  4. form 3 bøffer og steg dem på en varm pande i lidt olie på begge sider
  5. bland 200 g revet rødbede sammen med græsk yoghurt, hvidløg, lidt citronsaft og smag den til med salt og peber. Stilles på køl indtil den skal serveres
  6. saml din rødbedeburger med bolle, lidt salat og rødbede tzatziki

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>